X

Orthodontie

ORTHODONTIE

Orthodontie is het maken en plaatsen van beugels. Meestal bij wat oudere kinderen, want voor een beugel moeten de kaken wel goed ontwikkeld zijn. Maar ook volwassenen kiezen soms voor een beugel.

Veel mensen denken dat een beugel te maken heeft met uiterlijk. Dat is ook wel zo, maar belangrijker nog is dat rechte tanden en kiezen makkelijker en beter schoon te houden zijn. Daardoor heb je met een recht gebit minder kans op gaatjes, tandvleesontsteking en andere mondproblemen.

Dental Clinic Prinsenhof neemt ruim de tijd en heeft volop aandacht voor de beugelpatiënt, zodat die op zijn of haar gemak is tijdens het eerste onderzoek, maar ook tijdens het maken van een gebitsafdruk en het plaatsen van de beugel. Ook geven we goede instructies over eten, drinken en poetsen met een beugel.

Drs. M.Farsi, MsC, tandarts- specialist

Tandarts drs. M.R. Farsi MSc is eigenaar van verschillende tandheelkundige klinieken in Voorschoten en Leidschendam. Hij studeerde tandheelkunde aan ACTA te Amsterdam. Na zijn afstuderen (2010)  richtte hij zich op cosmetische tandheelkunde, onder andere in een privékliniek in Engeland. Zijn interesse ging meer uit naar bijzondere tandheelkunde zoals angst bij patiënten. Daarom haalde hij in 2013 een Lachgascertificering aan ACTA.
 
In 2015 startte hij met chirurgie en implantologie, vaardigheden die hij opdeed in Garderen. In Wenen en Groningen volgde Farsi een intensieve cursus microchirurgie. Ervaring met implantaten deed hij op in een Amerikaanse privékliniek, terwijl hij in Zwitserland en Duitsland microchirurgie trainde. Inmiddels implanteert hij in eigen praktijk en voert hij kleine chirurgische ingrepen uit. Zijn doel is dit vakgebied binnen zijn praktijken verder uit te breiden. In 2015/2016 heeft hij de benodigde diploma's gehaald om naast zijn vak ook orthodontie te mogen uitvoeren.