X

Implantologie

IMPLANTOLOGIE

Implantologie is het aanbrengen van implantaten in de mond. Implantaten zijn een optie bij veel gebitsproblemen. Een implantaat is een soort schroefje van titanium, waar diverse onderdelen op ‘geschroefd’ kunnen worden. Een kroon of een brug, bijvoorbeeld. Of een drukknop voor een prothese, waardoor die altijd goed vast zit (een ‘klikgebit’).

Implantaten krijgt u altijd in fases. Eerst worden de schroefjes in het bot aangebracht, uiteraard onder verdoving. Voor implantaten is het belangrijk dat er genoeg bot is waar de schroef in vast zit. Als de schroefjes eenmaal zitten, moet het bot een tijdje genezen.

Na de herstelfase wordt datgene wat er bovenop moet komen, op maat voor u gemaakt. Er wordt een gipsafdruk van uw kaak met implantaten gemaakt, en daarop wordt de brug, kroon of het gebit gemodelleerd. Dit wordt vervolgens in uw mond geplaatst. Daarna komt u nog een paar keer op controle (meestal 1 x per jaar).

ONZE IMPLANTOLOOG

Drs. M.Farsi, MsC, tandarts- specialist

Tandarts drs. M.R. Farsi MSc is eigenaar van verschillende tandheelkundige klinieken in Voorschoten en Leidschendam. Hij studeerde tandheelkunde aan ACTA te Amsterdam. Na zijn afstuderen (2010)  richtte hij zich op cosmetische tandheelkunde, onder andere in een privékliniek in Engeland. Zijn interesse ging meer uit naar bijzondere tandheelkunde zoals angst bij patiënten. Daarom haalde hij in 2013 een Lachgascertificering aan ACTA.
 
In 2015 startte hij met chirurgie en implantologie, vaardigheden die hij opdeed in Garderen. In Wenen en Groningen volgde Farsi een intensieve cursus microchirurgie. Ervaring met implantaten deed hij op in een Amerikaanse privékliniek, terwijl hij in Zwitserland en Duitsland microchirurgie trainde. Inmiddels implanteert hij in eigen praktijk en voert hij kleine chirurgische ingrepen uit. Zijn doel is dit vakgebied binnen zijn praktijken verder uit te breiden. In 2015/2016 heeft hij de benodigde diploma's gehaald om naast zijn vak ook orthodontie te mogen uitvoeren.